Ethical Hacking & Penetration Testing

Acest nou video din curs este concentrat pe o parte foarte interesanta care priveste Hacking-ul si Securitatea Cibernetica. Probabil ai observat ca pana acum, video-urile au fost focusate numai intr-o anumita directie. Am vorbit data trecuta despre 2 categorii de Hackeri si principiile pe care acestea se axeaza:

BLACK HAT – Hackers

WHITE HAT – Hackers

si cea de-a treia mentionata:

GRAY HAT – Hackers

 

De data aceasta, vreau sa vorbim despre Hackerii care poarta Palaria Alba, adica WHITE HAT Hackers. Acestia mai sunt numiti in termini tehnici Ethical Hackers, Security Professionals sau Bad Tester (pentru ca si HDD-urile pot fi hackuite (SSD?)), oricum doresti tu sa ii numesti. Eu in tot ceea ce fac si prin activitatea mea care include si aceste cursuri, ma concentrez pe Ethical Hacking pentru ca vreau sa fiu un Hacker care lucreaza de dragul IT-ului si de dragul de a gasi vulnerabilitati. Indiferent despre ce fel de tip de Hacking am discuta, este important sa fii curios si mai ales creativ. A face Programare sau Securitate Cibernetica necesita multa curiozitate cand vine vorba de ceea ce se intampla in jurul tau si mai ales de tehnologie.

 

Cum Pot Fi un Bun WHITE HAT Hacker?

Curiozitatea mentionata mai devreme se refera la o ambitie de a-ti lucra propriile software-uri, de a le testa si a le trece de anumite retele sau wireless-uri. Este important sa vrei sa fii mereu mai bun si sa te folosesti de creativitatea pe care ti-ai dezvoltat-o in timp. Trebuie sa te gandesti la solutii pentru a trece de anumite Firewall-uri, routere si site-uri pentru a ajunge in baza sau baze de date. Creativitatea este si ea importanta, in special daca uneltele potrivite si necesare sunt la indemana ta.

 

Care Sunt Aceste Unelte pe Care Trebuie sa le Folosesti?

Spre exemplu, poti folosi Kali Linux si alte sisteme de operare, sa nu mai mentionez ca iti poti crea propriile unelte si concepte, script-uri, chiar si propriile limbaje de Programare prin care sa scrii de la zero si sa iei din Internet (care are o multime de resurse, cum ar fi munca altor Ethical Hackers). Cel mai important este sa iei liniile de cod ale acestor Ethical Hackers si sa le adaptezi muncii tale. Cum ar veni, iti optimizezi propria tehnologie. In opinia mea, un Ethical Hacker este un adevarat specialist in Securitate Cibernetica, o persoana care intelege cu adevarat tehnologia si cum sa se foloseasca de ea. Pentru toate acestea, este important sa cunosti Linux, cum functioneaza el la nivel de sistem de operare, inclusiv cu partea hardware. Trebuie vazut ca marea majoritate a serverelor din lumea asta folosesc Linux pentru ca acest sistem de operare este strans legat de procesele interne ale computerelor. Daca vrei sa spargi tot felul de sisteme si sa le intelegi pe deplin, trebuie sa cunosti toate sistemele de operare si cum acestea functioneaza (de la registrii pana la interfata). Foarte multe depind de aria pe care te-ai decis sa te specializezi si de focus-ul sau drive-ul pe care il ai. Important este sa iti placa ceea ce faci si sa-ti doresti sa realizezi ceva concret. Nu uita sa studiezi conceptele de Retelistica sau Networking (in Limba Engleza) pentru ca aceasta abilitate iti sporeste sansele de exploatare.

 

Cum Sa Invat Securitate Cibernetica?

Odata ce ai dobandit cateva cunostinte necesare pentru Cyber Security, poti sa iti alegi ce sa fii:

  • Hacker
  • PenTester
  • Script Kidie

Mai multe detalii despre ce inseamna toate acestea gasesti in video-ul acestui text.

ATENTIE!!!

Este recomandat sa nu te asociezi cu cei ce se denumesc Hackeri si doar incearca sa faca rau anumitor persoane sau companii pentru ca doar se incapataneaza ca lucrurile sa mearga doar cum doresc ei. De asemenea, iti recomand sa eviti Deep Web, despre care poti afla mai multe in video (dupa ce au trecut aprox. 3 sferturi din cat a rulat ☺), mai ales daca vrei sa devii PenTester.

Cum informatiile din video-ul de mai sus sunt multe si complexe, iti recomand sa dai Play si sa ma asculti cu atentie. Fii atent sau atenta la ceea ce am de spus si la cum ma exprim pentru ca Securitatea Cibernetica este pana la urma, o metoda de auto-protectie. Te intrebi cumva daca sunt sau nu Hacker? Si daca da… La ce categorie de Hackeri m-ai incadra:

  • Black Hat
  • Grey Hat
  • White Hat


Complete and Continue  
Discussion

2 comments