De ce este importanta Securitatea Cibernetica?

De data aceasta, am ales sa iti vorbesc despre aceasta notiune si despre cum poti sa faci hack anumitor elemente din retea si site-uri , dar si cum sa te poti proteja. Pentru a intelege toate acestea, trebuie sa fii constient de ce se poate intampla in lumea Internetului. De asemenea, trebuie sa fii “aware” de modurile in care te poti proteja pe tine insuti sau insati, dar mai ales organizatia ta.

De ce Securitate Cibernetica?

Este necesar ca tu sa intelegi de ce Securitatea Cibernetica este foarte importanta. In primul rand, as vrea sa te gandesti la cat de mult a avansat tehnologia in ziua de astazi. In ultimii 3-4 ani, aceasta a inceput sa creasca tot mai mult: avem la dispozitie smartphone-uri si tot felul de device-uri ce folosesc software-uri la fel de inteligente si adaptate cerintelor omenirii. Viata noastra poate deveni mult mai buna folosind toate acestea, dar greseala multor programatori este ca se grabesc sa isi scoata pe piata creatiile doar pentru a face bani si a avansa tehnologia. Facand asta, acestia uita de Securitate Cibernetica si bineinteles ca tot mai multi Hackeri abia asteapta sa puna mana pe datele lor pentru a-si creea propriile software-uri si a face, la randul lor, bani. Din aceste motive, este important sa cunoastem modurile in care ne putem proteja in lumea Internetului pentru a nu mai comite aceleasi erori comise de altii si care ne-ar putea face sa suferim.

 

Securizarea Datelor este Cea Mai Importanta Metoda de Securitate Cibernetica

In acest moment, cine are datele in Internet are si puterea. Acest principiu sau element-cheie cum imi place sa-l numesc, trebuie gandit si luat in considerare daca vrei sa intelegi mai exact cum functioneaza Securitatea Cibernetica. Normal ca acum te intrebi cine are aceste date. Ei bine, el sunt ale companiilor mari si mai ales ale celor din domeniul IT. Daca ai castigat acces la aceste date, sunt mai multe lucruri pe care tu ca Hacker, le poti face. Le poti vinde mai departe, ceea ce nu este indicat daca vrei sa ramai un profesionist cu o conduita morala impecabile si o etica de neclintit. Pana la urma, Hackerii asta fac. Intra in retelele marilor companii si extrag date de acolo pentru a le folosi in interes propriu. Multi dintre ei pun acolo anumiti virusi, incercand sa distruga respectivele sisteme ale acestor firme.

 

Cat de Necesara este Securitatea Cibernetica?

Securitatea Cibernetica este extreme de importanta cand vine vorba de companii mari de IT. Orice business vulnerabil la atacuri cibernetice poate sa isi ia adio de la a mai functiona. Cel mai important element in acest domeniu IT este Securizarea Datelor, o tema foarte lunga pe care o vom discuta mai departe in acest curs. Sunt mai multe moduri prin care te poti proteja de atacuri cibernetice, layere ce incep de la nivelul fizic - in care serverele trebuie protejate fizic - pana la nivelul software - in care trebuie sa iti protejezi de la aplicatii pana la foldere si fisiere de pe Desktop, indifferent daca ele sunt criptate sau nu.

 

De ce as Alege Securitate Cibernetica?

Securitatea Cibernetica este nu numai fascinanta si o disciplina ce iti poate stimula mintea, ea este si o oportunitate pentru a-ti valorifica pasiunea pentru IT. Mari companii platesc foarte multi bani celor care se ocupa cu ramura aceasta a IT-ului, cateodata pentru a sparge ei insisi retelele si chiar calculatoarele Hackerilor. Inchipuie-ti cate poti face fiind angajat la o asemenea firma sau organizatie, sa nu mai vorbesc din nou de salariile absolut exorbitante. Hacking-ul este de fapt etic daca sunt respectate anumite principii ce tin mai mult de moralitate decat de tehnica. S-ar putea spune ca aceasta este regula numarul 1 cand vine vorba de Securitate Cibernetica, dar fiecare interpreteaza cum doreste. Eu sunt aici pentru a-ti arata cum sa te protejezi pe tine insuti sau insati, de asemenea cum sa devii un real succes in lumea Internetului.

Iti multumesc ca ai avut si de data aceasta rabdare sa privesti video-ul si sa citesti. Este important sa ai doua perspective ale acelorasi teorii pentru ca asta inseamna, in mare parte, Securitatea Cibernetica.

Ne vedem la urmatorul curs!

Complete and Continue  
Discussion

0 comments