De ce este folosit Linux?

De Ce Este Folosit Linux?

 Salut si bun venit la al doilea video din seria de tutoriale Linux! Vei afla de ce este acest software utlizat de atat de multa lume si in ce se foloseste el mai exact. O sa fii surprins sa afli pe ce fel de dispozitive poate fi instalat si functiona intr-un mod cat mai eficient.

 Motivele principale pentru care Linux este atat de folosit sunt:

- Este gratuit – oricine il poate downloada si instala

- Faptul ca este custmomizabil – se poate face orice intrand in codul sursa, schimband chiar elemente din kernel

- Este Open Source – sursa lui se afla pe un server de stocare, oricine putand lucra la codul sursa si face adaugiri. Are sute de mii de contribuitori, incluzand Microsoft, care contribuie la imbunatatirea lui.

 Unde este Linux folosit?

Cand vorbim despre unde poate fi Linux folosit, afla ca in functie de ceea ce ai nevoie, sisteme de operare dezvoltate din el pot fi instalate pe:

- Desktop

- PC-uri

- Laptopuri

- Smartphonuri si tablete

- Device-uri IoT

- Mai ales servere

 

De fapt, peste 80% din servere folosesc Linux deoarece are mult mai putine vulnerabilitati decat Windows-ul. Contribuitorii la acest kernel gratuit nu se grabesc sa lanseze un produs nou si sa incaseze castiguri din munca lor, ceea ce inseamna ca eforturile investite in imbunatatirea Linux sunt facute in mod natural si de catre cei care se confrunta cu orice fel de probleme de securitate si functionare, zi de zi.

Daca ai Android pe telefon sau tableta , te folosesti automat de Linux pentru ca acest sistem de operare este facut in totalitate in kernelul despre care eu vorbesc aici. Multi decid sa il instaleze deoarece consuma resurse foarte putine, ceea ce este un avantaj imens fata de celelalte sisteme. Sa nu mai vorbesc de cat de stabil si rapid poate fi, in special cand folosit din linia de comanda.

Complete and Continue  
Discussion

0 comments