Procesul de instalare a Linux-ului

Te salut si iti urez bine ai venit la tutorialul de instalare a Ubuntu Linux intr-o masina virtuala, pe Windows 10! Trebuie sa fi instalat masina virtuala si sa fi incarcat imaginea Ubuntu pentru a parcurge acest tutorial pana la capat, ceea ce inseamna ca tutorialul precedent este de asemenea necesar de vizionat.

Selectand Install Ubuntu in masina virtuala, procesul de instalare va incepe automat. Ai varianta sa instalezi update-uri in acest timp sau sa faci orice altceva la calculator. Vei fi intrebat daca vrei sa stergi tot si sa instalezi Ubuntu. Stai linistit deoarece nimic din ceea ce ai nevoie va fi sters selectand aceasta optiune. Este vorba doar de partitiile create pe hdd sau ssd pentru Ubuntu. Metoda Swap te poate ajuta sa previi crash-uri, dar functionarea va fi mai greoaie.

La urmatorul pas al instalarii va trebui sa-ti selectezi locatia, un username, numele calculatorului si o parola. Vei afla cum sa schimbi toate aceste setari si cum sa nu mai fie nevoie sa introduci o parola din video. Procesul de instalare va incepe, pentru ca la sfarsitul acestuia, calculatorul sa se restarteze.

 Este cel mai usor sa instalezi Ubuntu pe o masina virtuala. De asemenea, si cel mai eficient. Nu numai ca vei avea posibilitatea sa lucrezi atat cu Windows si Ubuntu in acelasi timp, dar vei consuma si cat mai putine resurse deoarece Virtual Box este special creat sa te ajute si in acest sens.

 Parcurgand urmatoarele tutoriale, vei invata totul despre cum sa folosesti Ubuntu intr-un mod cat mai eficient si rapid. Daca pana acum ai aflat doar cum acesta se poate instala si ai reusit sa stapanesti foarte bine aceste informatii, utilizarea Ubuntu va fi ceva usor de inteles.

Te astept in urmatorul tutorial, unde vom vorbi despre interfata grafica si vei vedea diferentele dintre Ubuntu si alte sisteme de operare cand vine vorba de prezentare.

Complete and Continue  
Discussion

0 comments